Plakat Młody Chemik

Kuchnie kryją wiele produktów spożywczych, które wykorzystujemy do przygotowywania potraw, pieczenia ciast, czy też wykonywania przetworów. Energetyczne Centrum Nauki przekonuje, że dobrze znane nam składniki kulinarne można wykorzystać w inny sposób.

 

W laboratorium ECN uczestnicy warsztatów poznają zupełnie nowe właściwości składników, używanych w kuchni. Przyjrzą się rozmaitym reakcjom chemicznym, sprawdzą, które warzywo może być naturalnym wskaźnikiem pH oraz dowiedzą się w jaki sposób dokonać kontrolowanej erupcji wulkanu.

 

 

Na zajęcia, Energetyczne Centrum Nauki KPT zaprasza 10 października o godz. 13:00. Bilety są dostępne przez internetowy system sprzedaży . Liczba miejsc ograniczona.

 

Warsztaty kierowane są do dzieci od 5 roku życia razem z rodzicami/opiekunami. Każde dziecko poniżej 13 roku życia musi znajdować się pod opieką dorosłego, który również zakupuje bilet dla siebie. Przed wizytą należy zapoznać się z procedurami bezpieczeństwa w związku ze stanem epidemii COVID-19 oraz przestrzeganie ich w trakcie wizyty. Procedury znajdują się tutaj - https://bit.ly/32Zl0Pn.